2011. november 12., szombat

Creme caramel



Mindmegettétől kapott nyeremény gasztrokurzus menüjéből:

Hozzávalók:
karamellhez:
20 dkg kristálycukor
0,5 dl víz
krémhez:
5 dl tej
3 tojás
2 tojássárgája
6 dkg cukor
vanília/vaníliaaroma

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra és betesszük a szuflétálkákat és egy tepsiben vizet.
A cukrot karamellizáljuk a vízzel, amíg barna nem lesz, és a szuflétálkákba öntjük.
A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
A tojásokat összekeverjük a cukorral és a vaníliával, majd hozzákeverjük a meleg tejhez.
A tálkákba öntjük és a vízfürdőbe állítjuk.
Kb. 1 órán keresztül gőzöljük.
Ha kihűlt, egy késsel végigmegyünk a forma oldalán és egy hirtelen mozdulattal tányérra borítjuk.

tükröm-tükröm ...




Forrás: http://www.mindmegette.hu/creme-caramel-iii.recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...