Hozzávalók:
tésztához:
180 g Győri csokis keksz
90 g vaj
krémhez:
2 banán
40 dkg natúr sajtkrém
3 tojás
80 g cukor
150 ml tejföl
1 vaníliarúd kikapart belseje
50 ml habtejszín
Elkészítés:
Ha kapcsos tortafomában készítjük, akkor kibéleljük 3-4 réteg alufóliával az alját és az oldalát, erre sütőpapírt szabunk.
A kekszet morzsásra aprítjuk a vajjal együtt és belenyomkodjuk a forma aljába.
A krém hozzávalóit botmixerrel összekeverjük és a tésztára öntjük. Én reszelt csokival díszítettem a tetejét.
180 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük, ilyenkor remegős lesz a teteje.
Csukott sütőajtónál hagyjuk kihűlni, akkor remélhetőleg nem repedezik meg a teteje.
Fogyasztás előtt hűtsük le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése