2012. november 26., hétfő

Gesztenyés-lekváros linzer


Barátnőimmel már több éves hagyomány, hogy karácsony előtt összejövünk, mindenki viszi a begyúrt tésztáját és együtt kisütjük-díszítjük. Idén ez már novemberre tevődött :) Diós kekszek, töltött és töltetlen puszedlik és - általam - gesztenyés-lekváros linzer készült, amiket a végén cserélgettünk egymás között.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
7 dkg porcukor
csipet só
csipet őrölt szegfűszeg
12,5 dkg cukrozott gesztenyemassza (eredeti recept szerint natúr gesztenye és 10 dkg porcukor a 7 helyett)
1-2 ek tejföl
1 ek rum
töltelékhez:
savanykás lekvár

Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot, szegfűszeget összekeverjük, összemorzsoljuk a vajjal és végül belegyúrjuk a gesztenyét és rumot. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk (nekem nem kellett hozzá).
1-2 órára a hűtőbe tesszük.
3-4 mm vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsin 180 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük.
Lekvárral összeragasztunk 2-2 db-ot.



Forrás: http://www.kifoztuk.hu/index.php/21-frontpage/frontpage/461-megjelent-a-2012-gesztenyes-kulonszam

1 megjegyzés:

  1. Mennyi finomság! :) Nagyon jól hangzik a gesztenyés linzered is, kipróbálós! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...