2011. február 4., péntek

Kókuszos habcsók


Hozzávalók:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
1 csipet só
1 cs vaníliáscukor
2-3 ek étkezési keményítő

Elkészítés:
A tojásfehérjéket szobahőmérsékleten tartsuk pár órát (ettől állítólag szebb habot lehet verni belőle).
A tojásfehérjét a sóval kezdjük el alacsony fokozaton verni, amikor kezd habosodni, kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot növelve a fordulattszámot, kb 5-7 percig. Ha kemény, adjuk hozzá a keményítőt, ezt is keverjük el, majd a legvégén óvatosan a kókuszreszeléket.
Na, itt kellett volna zacskóba tölteni és abból szépen kinyomni, ezt a részletet kihagytam, meg is látszik ... Kanállal raktam sütőpapírra, hát nem egy szépség.
A sütőt elő kell melegíteni 150 °-ra, amikor betesszük a habcsókokat, akkor visszavesszük 80 °-ra és 2 óráig hagyjuk sülni/száradni.
Karácsonyra kis csomagokat készítettem belőlük ajándékba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...