2013. február 5., kedd

Céklapörkölt - A nagy céklavacsora 1.


Nem is szeretem a céklát.
Ennek némileg ellentmond majd a következő néhány bejegyzés ... :)
Azt történt, hogy 2-3 hónapja egy beszélgetés közben a srácok elkezdtek áradozni arról, hogy milyen finom céklapörköltet ettek egy ismerősüknél és majd elkérik a receptet és főznek ők is (haha :)). Bár én nem szeretem igazán sem a céklát, sem a pörköltet, de azért így együtt elég bizarrul hangzik ahhoz, hogy érdekeljen :) Én meg felvetettem a céklás brownie lehetőségét, így született meg a céklavacsora ötlete. Ami aztán nálam realizálódott, merthogy nálam van fehér szőnyeg, amit esetlegesen jól le lehet enni a céklával :) Végül persze csak én voltam a béna a társaságból ... :D 
Ezek mellett született pár egyéb "céklásság", de erről majd később ... Sőt, Kaliforniába költözött barátaink is beszálltak a virtuális céklázásba egy céklás lazaccal:


A céklapörkölt elkészítésénél én csak kuktáskodtam, a főszakácsok a srácok voltak :)
A rendkívüli jelenséget természetesen meg kell örökíteni :)


A recept - kissé megviselten :)


Hozzávalók:
(8 emberre ennek a 3x-osával számoltunk)
1 nagyobb cékla
2-3 fej közepes vöröshagyma
1-2 kávéskanál őrölt paprika

bors
őrölt köménymag
olaj

Elkészítés:
A hagymát feldaraboljuk és az olajon aranybarnára pirítjuk.


Beleteszünk 1-2 kávéskanál őrölt pirospaprikát.
A céklát felkockázzuk vagy -csíkozzuk.


Használjunk gumikesztyűt, különben:


Hozzáadjuk a hagymához a céklát és annyi vízzel felöltjük, hogy ellepje.
Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük.


Lefedve pároljuk, amíg puha nem lesz. Időnként megkevergetjük.
A kukta feladata kevergetés közben a védőital biztosítása a szakácsok számára :) ... és főzés után a vérfürdőnek látszó maradványok eltakarítása a tűzhely környékéről


Nemzetközi zsűrink van: közben Kaliforniából is csekkolják a barátok iPaden, hogy megfelelően néz-e ki a pörkölt :)


Ilyen jó lett:


Folytatás következik ...

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...