2012. december 4., kedd

Karamellás-diós golyó


Hozzávalók:
15 dkg cukor
4 dl tejszín
15 dkg babapiskóta
10 dkg darált keksz
5 dkg margarin
6 dkg pirított, darált dió

Elkészítés:
A cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a tejszínt és addig főzzük, amíg egynemű, sűrűbb karamellünk nem lesz. Félretesszük hűlni.
Ha kihűlt, elkeverjük benne a margarint és beletördeljük a babapiskótát. Az eredeti recept nem írt darált kekszet, de nekem jó 10 dkg-ot felvett a massza. Pihentetjük, amíg megpuhul a babapiskóta.
Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából is dióban meghempergetjük.





Forrás: Fanny Konyha 2012. VI. évfolyam 6. szám 

1 megjegyzés:

  1. Óhhh, nyami...Én csak gondolatban falatozok, Te viszont vigyázz, be ne kapd a madárkádat!! :-DDD

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...