2011. december 18., vasárnap

Marcipános keksz





Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg marcipán (nálam csokis bevonatú marcipánkenyér volt, a csokit is belereszeltem a tésztába)
15 dkg vaj
1 tojás sárgája

Elkészítés:
Az összes hozzávalót összegyúrom. Kb. 1 órán keresztül pihentetem a hútőben.
Kb. fél centi vastagra nyújtom a tésztát, kiszaggatom és 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütöm.

A márványos szín a kész tésztához adott pár csepp - éppenhogy beledolgozott - ételszínezékkel értem el.


Nudleee-től  nyertem színes cukrokat, íme az első bevetésük, Rékától pedig egy gyönyörű karácsonyi albumot, az utolsó képen, ill. a linken megnézhetitek, köszönöm szépen még egyszer.







a madár lassan közelít a kekszekhez ...



... aztán a fénysebességnél is gyorsabban elkezdi enni ...



... de végül sikerül leleplező fotót készíteni róla :)




Forrás: http://cuppcake.blog.hu/2011/06/23/cuppcake_kekszek

1 megjegyzés:

  1. Óh de szépek lettek! :) Ügyi vagy! :) Még sok szép ilyet készíts a bogyókákkal! :)
    Kellemes Ünnepeket Kívánok! Puszi!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...