2011. június 12., vasárnap

Svéd sós mogyorós sütemény - édesség, ami sósság

 
Hozzávalók:
2 tojás
2,5 dl cukor
125 g olvasztott vaj
3 dl liszt
1 tk sütőpor
a tetejére:
sós mogyoró
2-3 ek cukor

Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat (először a vajat a cukorral, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk), sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a mogyoróval és a cukorral és 180 °C-ra előmelegített sütőben kisütjük. Az eredeti recept szerint kb 25 perc alatt sül meg légkeveréses sütőben, nálam kb. 3/4 órát sült hagyományos sütőben.
Kihűlve szeleteljük. 




Forrás:
http://mezesmadzag.blogspot.com/2009/03/sos-mogyoros-sutemeny-svensk-eledel-vkf.html

4 megjegyzés:

  1. Nem lehet rossz :-) Érdekes, hogy nem ismerem. Mi a sütemény eredeti neve?

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nem rossz :)
    Ha minden igaz, az eredeti neve peanut kata.

    VálaszTörlés
  3. kaka. mármint a név. svédül: süti.

    VálaszTörlés
  4. Ez komoly? :D Akkor valamit elnéztem ... :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...